ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16:00 - 19:00

Crowdfunding: Πολλά περισσότερα από μια μέθοδο χρηματοδότησης

Περιγραφή

Σκοπός του σεμιναρίου του Γιάννη Χατζήμπεη είναι η επιμόρφωση και η ενδυνάμωση των στελεχών φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, στη μέθοδο χρηματοδότησης (crowdfunding)  για την επιτυχημένη προσέλκυση νέων πόρων και τη χρηματοδότηση δράσεων. Μέσα από ανάλυση case studies αλλά και πρακτικών ασκήσεων και συμβουλών θα λυθούν απορίες και θα αναπτυχθούν νέες ιδέες στους συμμετέχοντες σχετικά με την καλύτερη αξιοποίηση των πραγματικών δυνατοτήτων τους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη φορέων της κοινωνίας των πολιτών, που ασχολούνται με θέματα: Διοίκησης, διεύθυνσης, στρατηγικής, χορηγιών, εξεύρεσης πόρων αλλά και διοικητικής υποστήριξης σε θέματα παρουσιάσεων, internet, μέσων κοινωνικής δικτύωσης .

 

Δομή του σεμιναρίου:

-Τι είναι το crowdfunding & σε ποιους απευθύνεται

-Εξειδικευμένες μορφές crowdfunding για χρηματοδότηση ΜΚΟ

-Στρατηγική και Επικοινωνία crowdfunding για επιτυχημένη χρηματοδότηση

-Συμπεριφορά Δωρητών-Υποστηρικτών

-Αποτελεσματικός Συνδυασμός crowdfunding με χορηγίες, εκδηλώσεις & merchandising

-Δυνατότητες διεύρυνσης της ομάδας υποστηρικτών των ΜΚΟ μέσα από το crowdfunding

-Παραδείγματα χρηματοδότησης ΜΚΟ και ανάλυση case studies

Εκπαίδευση σε εργαλεία για την δημιουργία επιτυχημένων projects

Πρακτική άσκηση

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 16:00-19:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο και για για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή

Ο Γιάννης Χατζήμπεης είναι Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Χορηγιών, ιδρυτής της πλατφόρμας crowdfunding www.giveandfund.com, της πιο ενεργής πλατφόρμας crowdfunding στην Ελλάδα σήμερα. Τα τελευταία χρόνια, είναι σύμβουλος marketing της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Στην εξέλιξη της επαγγελματικής και προσωπικής του διαδρομής, τον κέρδισε και η στήριξη καινοτόμων ανθρώπων και ιδεών, όπως και η προώθησηκαι στήριξη καλών σκοπών. Για το λόγο αυτό, δημιούργησε την πλατφόρμα crowdfunding  www.giveandfund.com , μέσω της οποίας περισσότερα από 150 έργα και ιδέες έχουν βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιηθούν.

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.