ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14:00 - 17:00

Digital Fundraising για ΜΚΟ: οι καλύτερες τακτικές σε 6 ώρες

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο για ψηφιακή αναζήτηση πόρων από την Κατερίνα Δημητρακοπούλου για ΜΚΟ , οι οποίες επιθυμούν να μάθουν καλές πρακτικές και νέες ιδέες για ανεύρεση πόρων με τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων. Η θεματική περιλαμβάνει τη δημιουργία του σωστού μηνύματος,  πώς χρειάζεται να είναι κατασκευασμένη μια landing page στην ιστοσελίδα, το στήσιμο μιας online καμπάνιας διαδικτυακά, τα κανάλια που χρησιμοποιούνται για την εξεύρεση πόρων (ιστοσελίδα, newsletter, social media, sms) καθώς και τις τακτικές που ενδείκνυνται το καθένα. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα και προτάσεις  για τον οργανισμό τους και να τα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που συμπεριλαμβάνεται.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης να σχεδιάσουν μόνοι τους μια καμπάνια για αναζήτηση ψηφιακών πόρων.

Δομή Σεμιναρίου

Δευτέρα 26/10/2020

14:00 – 15:00

  • Digital Fundraising: τι είναι και γιατί το χρειαζόμαστε
  • Βασικά κανάλια Digital Fundraising (ιστοσελίδα, newsletter, social media, sms)

15:00 – 15:30

  • Βέλτιστες πρακτικές Digital Fundraising στην ιστοσελίδα μας

15:30 – 16:00

  • Στρατηγική Digital Fundraising σε 5 βήματα

16:30 – 17:00

  • Απορίες – διευκρινίσεις

 

Τρίτη 27/10/2020

14:00 – 15:00

  • Καλές πρακτικές & συμβουλές digital fundraising
  • Πλατφόρμες για δωρεές

15:00 – 16:00

  • Workshop: βρείτε το μήνυμα/κάντε τη στρατηγική για μια online fundraising campaign για τον δικό σας οργανισμό

16:00 – 17:00

  • Παρουσίαση και σχολιασμός από τους συμμετέχοντες

 

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Οκτωβρίου 14:00-17:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο και για για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

 

Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια

Η Κατερίνα Δημητρακοπούλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας με μεταπτυχιακό στη Στρατηγική Επικοινωνία (MA Strategic Communications & PR) και εξειδίκευση στην ψηφιακή επικοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συμμετάσχει σε πλήθος ενεργειών για διάφορα brands και οργανισμούς, διδάσκει social media marketing και είναι εισηγήτρια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree). H Κατερίνα εκπαιδεύει τακτικά στελέχη από ΜΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο σε θέματα ψηφιακής επικοινωνίας και έχει ιδρύσει τη Social Mellon, ένα digital marketing and technology agency.

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.