ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 16:00 - 19:00

Εισαγωγική στην Οικονομική Βιωσιμότητα των ΜΚΟ

To  τέταρτο σεμινάριο, σε μια σειρά τεσσάρων εισαγωγικών webinars, απευθύνεται κυρίως  σε μικρές οργανώσεις.

Το σεμινάριο εισηγείται ο κ. Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Υπεύθυνος Προγραμμάτων WWF Ελλάς και μέλος του Δικτύου Μεντόρων του Social Dynamo.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα:

  • εξοικειωθούν με την έννοια της οικονομικής βιωσιμότητας και θα τη συσχετίσουν με τη συνολική λειτουργία της οργάνωσής τους
  • ανακαλύψουν διαφορετικές μεθόδους εξεύρεσης πόρων και τη συμβατότητα των μεθόδων αυτών για τη δική τους οργάνωση
  • ασχοληθούν με τις έννοιες της λογοδοσίας και της διαφάνειας – τι είναι, γιατί απαιτούνται και με ποια εργαλεία μπορούμε να τις θέσουμε σε εφαρμογή

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται online, μέσω του εργαλείου Ζοοm, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 16:00- 19:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο σεμινάριο, πατήστε εδώ.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω 

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό και μαζί με αυτή θα λάβετε και το link  που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.

Προτεραιότητα θα έχουν εκπρόσωποι φορέων υλοποίησης έργων του προγράμματος Active citizens fund.

Λίγα Λόγια για τον Εισηγητή 

Ο Κωνσταντίνος Λιαρίκος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη και το περιβάλλον. Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στην έρευνα και την εκπαίδευση και έχει συντονίσει ή/και συμμετάσχει στην προετοιμασία μεγάλου αριθμού εργασιών και επιστημονικών κοινοποιήσεων. Από το 2002 δουλεύει στο WWF Ελλάς, όπου σήμερα έχει την θέση του επικεφαλής περιβαλλοντικού προγράμματος. Είναι επίσης Σύμβουλος διοίκησης του MedINA – Μεσογειακού Ινστιτούτου για την Φύση και τον Άνθρωπο – και μέλος του ΔΣ του σωματείου Ελληνικό Τοπίο. Ασχολείται επί σειρά ετών με τα ζητήματα διοίκησης και ανάπτυξης ΜΚΟ σχετικά με τα οποία παραδίδει εκπαιδευτικά σεμινάρια και υποστηρίζει εθελοντικά διάφορες οργανώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε στο webinar μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Social Dynamo: https://bit.ly/2Y6ZNPR

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.