ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 16:00 - 19:00

Εθελοντισμός εξ αποστάσεως: από το περιθώριο στο κέντρο ενός εθελοντικού προγράμματος

Εθελοντισμός εξ αποστάσεως: από το περιθώριο στο κέντρο ενός εθελοντικού προγράμματος

Ο κορωνοϊός έφερε νέα δεδομένα, περιορισμούς αλλά και δυνατότητες για εθελοντική εργασία. Στο σεμινάριο θα διαπραγματευτούμε το θέμα του εξ αποστάσεως εθελοντισμού και συγκεκριμένα τις ιδαιτερότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνοδεύουν τη διοίκησή του. Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από ένα συνδυασμό θεωρίας, μελέτης πραγματικών περιπτώσεων από τη διεθνή εμπειρία από τη σκοπιά τόσο των οργανώσεων όσο και των ίδιων των εθελοντών, και συζήτησης πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην πράξη οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες.

Ενδεικτικές ενότητες:

  • Η σημασία της σωστής προετοιμασίας σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο για επιτυχημένη προσέλκυση και αξιοποίηση των εθελοντών
  • Ευελιξία και δημιουργικότητα στο σχεδιασμό περιγραφών εργασίας
  • Συμπεριληπτικότητα και ομαδικότητα στην εξ αποστάσεως συνεργασία
  • Προκλήσεις ατομικής εποπτείας και αξιολόγησης
  • Μέθοδοι αναγνώρισης της προσφοράς και διατήρησης των εθελοντών

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται online, μέσω του εργαλείου Ζοοm, την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 16:00-19:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω 

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό και μαζί με αυτή θα λάβετε και το link  που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο σεμινάριο, πατήστε εδώ.