30/06/2022 15:00 - 18:00

Εξεύρεση πόρων από το ευρύ κοινό: μέλη & υποστηρικτές

Η χρηματοδότηση από ιδιώτες δωρητές και μέλη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και μονόδρομο για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας και της βιωσιμότητάς τους. Στο σεμινάριο θα συζητήσουμε τις βασικές αρχές εξεύρεσης πόρων από το ευρύ κοινό, θα προσεγγίσουμε κριτικά τις διαφορετικές μεθόδους και τα εργαλεία προσέλκυσης τακτικών οικονομικών υποστηρικτών, καθώς και τις στρατηγικές διακράτησης και ανάπτυξης μελών και βάσης υποστηρικτών μέσα από θεωρία, μελέτη περιπτώσεων και πρόσφατα παραδείγματα από την πράξη.

Δομή Σεμιναρίου

15.00 – 15.30 Εισαγωγή στο θέμα και τους στόχους του σεμιναρίου

15.30 – 16.20 Προαπαιτούμενα ενός προγράμματος εξεύρεσης πόρων από το ευρύ κοινό: οργανωσιακή ετοιμότητα και προετοιμασία

16.20 – 16.30  Διάλειμμα

16.30 – 17.00 Μέθοδοι και εργαλεία προσέλκυσης υποστηρικτών (τακτικών ή μη)

17.00 – 17.30 Στρατηγικές διακράτησης και εμβάθυνσης της σχέσης με τους οικονομικούς υποστηρικτές: το ταξίδι του υποστηρικτή

17.30 – 18.00 Ηθικά ζητήματα- Βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων – Ανατροφοδότηση

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 30 Ιουνίου, 15.00-18.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «εδώ», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Γεράσιμος Κουβαράς ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη μελέτη, διοίκηση και υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Από το 2007, είναι γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς. Κατά την επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ειδικός σύμβουλος για τον Εθελοντισμό στο Υπουργείο Παιδείας, εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της ΕΕ σε θέματα Νεολαίας, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας “Νεολαία” του Συμβουλίου της ΕΕ κατά την ελληνική προεδρία (2003), διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλανθρωπίας – Γέφυρες Φιλίας και υπεύθυνος του τομέα εθελοντών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Ως εισηγητής σε θέματα ηγεσίας και στρατηγικής διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών έχει διδάξει σε πολλά διαφορετικά κοινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Bayes Business School του City University of London στη Διοίκηση, κάτοχος MBA (Master of Business Administration) από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent, με εξειδίκευση στη διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών, και πτυχιούχος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ του International Forum for Volunteering in Development (FORUM).