ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 10:00 - 17:00

Ηράκλειο: Ο κύκλος του Δωρητή

Το 80% των εσόδων μας προέρχεται από το 20% των δωρητών μας, αυτών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των δωρητών ενός οργανισμού, δηλαδή τους μεγάλους δωρητές. Παρόλο που οι μεγάλοι δωρητές είναι τόσο σημαντικοί, πολλοί οργανισμοί δυσκολεύονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν μεγάλες δωρεές, συχνά με ρίσκο την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Σε κάποιους οργανισμούς υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές είναι όπως κάθε άλλου είδους fundraising, απλώς αφορά περισσότερα χρήματα. Αυτή η αντίληψη μας εμποδίζει από το να κατανοήσουμε την προετοιμασία που απαιτείται για να συνεργαστούμε μακροπρόθεσμα με μεγάλους δωρητές και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Σε αυτό το εργαστήριο θα μιλήσουμε για όλα τα στάδια του κύκλου του δωρητή, από την αναγνώριση μεγάλων δωρητών μέχρι τη δωρεά και τη διατήρηση των σχέσεων μαζί τους. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να συνεργαστείτε με εταιρίες, ιδρύματα και ιδιώτες, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης, με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Θα μάθετε:

  • Μύθους και αλήθειες για τις μεγάλες δωρεές
  • Τι κινητοποιεί τους δωρητές να δίνουν και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε
  • Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να αξιολογούμε τους σωστούς δωρητές
  • Πώς χτίζουμε σχέσεις που αποδίδουν
  • Πώς ζητάμε οικονομική υποστήριξη
  • Πώς διατηρούμε και αναπτύσσουμε αυτές τις σχέσεις

Απαραίτητα να έχετε μαζί σας: δημιουργική σκέψη, ενεργό συμμετοχή και διάθεση για μάθηση!

Δομή του σεμιναρίου:

10.00 – 11.30 Τα κίνητρα και οι πηγές των μεγάλων δωρεών

11.30 – 12.45 Αναγνώριση & αξιολόγηση δωρητών

12.45 – 13.00 Διάλειμμα

13.00 – 14.30 Καλλιέργεια σχέσεων με δωρητές

14.30 – 15.00 Διάλειμμα

15.00 – 16.00 Αίτημα δωρεάς

16.00 – 16.45 Διατήρηση σχέσεων με δωρητές

16.45 – 17.00 Κλείσιμο

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στην Βικελαία Βιβλιοθήκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 10.00 – 17.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν..

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «εδώ». Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου είναι σύμβουλος Εξεύρεσης Πόρων και ιδρύτρια της Inuksuk Consulting, μιας συμβουλευτικής εταιρείας που εργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα από την κατάρτιση ολοκληρωμένων στρατηγικών πλάνων και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων. Έχει εμπειρία 15 ετών στην εξεύρεση πόρων, έχοντας εργαστεί σε όλους τους τομείς του fundraising: regular giving, special events, crowdfunding, digital campaigns, face to face, major giving. Η πιο πρόσφατη θέση της ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης στην ActionAid, στην οποία εργάστηκε επί 12 χρόνια.  Έχει εξειδικευτεί στις μεγάλες δωρεές από ιδρύματα, εταιρείες και μεγάλους δωρητές και συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας των πολιτών στα εξής πεδία: στρατηγικός σχεδιασμός, κατάρτιση πλάνων εξεύρεσης πόρων, σχεδιασμός μελέτης ετοιμότητας του οργανισμού (για την εξεύρεση πόρων), ανάπτυξη  και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων από μεγάλες δωρεές, εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας (για καμπάνιες εξεύρεσης πόρων). Κατέχει τίτλο MA in International Business, είναι Πιστοποιημένο Στέλεχος Εξεύρεσης Πόρων (Certified Fundraising Executive), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Φιλανθρωπίας (Certified Philanthropy Advisor) και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό πάνω σε θέματα ηγεσίας, μεθοδολογίας στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες και καλλιέργειας σχέσεων με μεγάλους δωρητές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, τον κ. Tony Myers. Η κ. Παπαδημητρίου διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν επιμέρους θέματα μεγάλων δωρεών και χρηματοδοτήσεων.