ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 15:00 - 17:00

Storytelling για την επικοινωνία του αντίκτυπου των έργων μας

Οι ιστορίες είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιραζόμαστε ιδέες για να προωθήσουμε τον σκοπό και τα έργα μας, να αναδείξουμε τις αξίες μας και να βρούμε συνεργάτες, υποστηρικτές και χρηματοδότηση. Στον κοινωφελή χώρο, η δυνατότητα να «ντύσουμε» τις ιδέες και τις προτάσεις μας με μια πειστική ιστορία, είναι μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες.

 

Τι θέλουμε να ξέρουν οι άλλοι για το έργο μας και τον αντίκτυπό του; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ιστορίες για να φωτίσουμε όσα θέλουμε να μοιραστούμε; Ποιες είναι οι ιστορίες που χρειάζεται να πούμε για να εμπνεύσουμε, να εξηγήσουμε, να κατευθύνουμε σε δράση και να αλλάξουμε τον κόσμο; Το storytelling μας επιτρέπει να οργανώσουμε τις ιδέες μας και να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις αρχές της αφήγησης για να επικοινωνήσουμε αυθεντικά για όσα είναι σημαντικά για εμάς, τις δράσεις μας και τα αποτελέσματά τους.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Πληροφορίες για το εισαγωγικό σεμινάριο και τα επιμέρους εργαστήρια έχουν σταλεί σε σχετικό email. Τα σεμινάρια είναι κλειστά και η συμμετοχή σε αυτά υποχρεωτική για όλους τους φορείς υλοποίησης του Active Citizens Fund.

 

Λίγα Λόγια για την εισηγήτρια

 

Δρ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η Αγγελική είναι σύμβουλος επικοινωνίας, με εξειδίκευση στο λεκτικό περιεχόμενο και το storytelling. Συνδυάζοντας στις σπουδές της τη μελέτη του αρχαίου κόσμου με τις προκλήσεις της εποχής μας, απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην κλασική αρχαιολογία στις ΗΠΑ και συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας MBA στην Αγγλία. Δίδαξε στο πανεπιστήμιο και εργάστηκε στον χώρο του πολιτισμού και στην επικοινωνία, βοηθώντας επιχειρήσεις, φορείς, πολιτικούς και εκπροσώπους της τέχνης και των επιστημών να δώσουν φωνή στις ιδέες τους. Από το 2015 εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος στον κοινωφελή χώρο, ενώ παράλληλα, διδάσκει αρχές της επικοινωνίας και storytelling σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Γράφει και δημοσιεύει ιστορίες από το 2006.