ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 10:00 - 15:00

Θεσσαλονίκη: Design Τhinking

Στο Design Sprint εργαστήριο θα μάθουμε να λύνουμε προκλήσεις, να ακούμε τις ανάγκες των ωφελούμενων μας και να σχεδιάζουμε ανθρωποκεντρικά προγράμματα.

Με πρακτικό τρόπο θα εξοικειωθούμε με εργαλεία και μεθοδολογίες που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε πολλές πτυχές της δουλειάς μας όπως: persona, user journey, service blueprint, problem solving κ.ά.

Δομή εργαστηρίου

10.00 – 11.15 Ανθρωποκεντρική προσέγγιση και γιατί μας είναι χρήσιμη

11.15 – 11.50 Τα εργαλείο persona

11.50 – 12.20 Break

12.20 – 13.20 Το εργαλείo user journey

13.20 – 14.20 Το εργαλείο Service Blueprint

14.20 – 15.00 Το κλείσιμο της διαδικασίας

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον χώρο του OK!Thess, Κομοτηνής 2 – 54655, στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 10.00 – 15.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «εδώ». Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Θάλεια Ρίζου πιστεύει ότι για να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στις προκλήσεις της εποχής μας χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ιδέα με βιώσιμο όραμα, μια μεθοδολογία υλοποίησής της προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και μια συστημική, ανθρωποκεντρική και συμμετοχική προσέγγιση. Η επαγγελματική της εμπειρία και σπουδές καλύπτουν τις προαναφερθέντες πτυχές, μιας που έχει εργαστεί ως Project Manager, Facilitator και Service Designer τα τελευταία 15 χρόνια σε πληθώρα αστικών, πολιτιστικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών projects στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε 10+ χώρες στο εξωτερικό. Tα τελευταία 5 χρόνια ίδρυσε και διαχειρίζεται τον οργανισμό among, ο οποίος εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται projects και υπηρεσίες, που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα σήμερα. Συνεργάζεται σαν facilitator στο πρόγραμμα ChangemakerXchange που συνδέει κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, φορείς του εξωτερικού σαν (digital και physical) facilitator, αλλά και ως σύμβουλος συστημικής ανάπτυξης (systemic impact) σε οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Την εμπνέουν (πολύ) όσοι/ες αγωνίζονται για έναν καλύτερο τόπο και γι’αυτό άλλωστε το προσωπικό της όραμα είναι να συμβάλλει σε μια πιο συμμετοχική, καινοτόμα πόλη, που δίνει χώρο στις φρέσκιες ιδέες, τον πειραματισμό και τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών. Αν δεν την βρείτε στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σε κάποια κορυφή του Ολύμπου.