29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 15:00 - 18:00

Θέτοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες μιας ΜΚΟ Μέρος Α’ & Β’

Το εργαστήριο εισηγείται η κ. Ελένη Σκόνδρα,  ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) και μέλος του Δικτύου Μεντόρων του Social Dynamo.  Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο ενότητες ( 29 και 30 Ιουνίου 15:00-18:00) και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στις  δύο.

Το να έχει ξεκάθαρα μια οργάνωση  το όραμα, την αποστολή, τους στόχους και τις αξίες της, τη βοηθά να δημιουργήσει την επίσημη ταυτότητά της όσον αφορά την προβολή της (ιστοσελίδα, social media), την παρουσίασή της σε χρηματοδότες, την κινητοποίηση εθελοντών και επαγγελματικών στελεχών, την ευαισθητοποίηση των MME και του κοινού. Επίσης, τη βοηθά να προγραμματίζει και να υλοποιεί τις δραστηριότητές της πολύ πιο εύκολα, και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματικά.

Είναι σημαντικό το όραμα να απορρέει από ολόκληρη την ομάδα διοίκησης, ή στην περίπτωση μικρότερων σχημάτων από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ώστε όλοι όσοι έχουν σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και τη στοχοθέτηση, να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και να συμφωνούν ως προς την κατεύθυνση που θα πάρει η οργάνωση. Το όραμα είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο περνούν τόσο η αποστολή,  όσο και οι συγκεκριμένοι στόχοι κάθε οργάνωσης, και για αυτό είναι χρήσιμο να καταρτίζεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη «γέννησή» της.

Το εργαστήριο είναι καθαρά συμμετοχικού χαρακτήρα, που σημαίνει ότι στο τέλος του διήμερου κάθε συμμετέχουσα οργάνωση/ομάδα πολιτών θα έχει καταρτίσει τα δικά της vision-mission-goals-objectives, γι’αυτό και απευθύνεται στην ηγετική ομάδα μιας ΜΚΟ.

Πού και πότε
Η πρώτη ενότητα του εργαστηρίου  διεξάγεται online μέσω του εργαλείου Ζοοm,   τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στις 15:00-18:00.  Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο σεμινάριο, πατήστε εδώ.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.