Αποστολή Άνθρωπος

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

H κοινωφελής, μη-κερδοσκοπική εταιρία Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά ιατροφαρμακευτικής στήριξης ευάλωτων ομάδων που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, χωρίς καμία ηλικιακή, φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλου είδους διάκριση, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων στην Υγεία.
Στόχος της οργάνωσης αποτελεί η προστασία της υγείας ευπαθών ομάδων και η προώθηση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. Οι δράσεις και τα προγράμματα της οργάνωσης σχεδιάζονται έπειτα από χαρτογράφηση αναγκών ευάλωτων ομάδων στην Ελλάδα και τον αναπτυσσόμενο κόσμο, και στην ελληνική κοινωνία ανταποκρίνονται άμεσα στις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες παιδιών και ενηλίκων, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων που αναδύονται, ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνικοοικονομική κρίση έχει οξύνει τις ανισότητες.
Η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει τρεις αποστολές στην Αιθιοπία το 2010, 2011 και 2012 και μία στην Τανζανία το 2019, ενώ από το 2012 ξεκίνησε δράσεις πανελλαδικά λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της χώρας μας.
Προσφορά ιατροφαρμακευτικής στήριξης ευάλωτων ομάδων και ατόμων, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων μέσα από κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών, παροχή ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, υλοποίηση εκστρατειών προληπτικής ιατρικής, αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού σε ιατρικές και κοινωνικές δομές.
Η οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχει σχεδόν 10ετή εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ιατρικών και ανθρωπιστικών προγραμμάτων με διεθνή εμβέλεια.
Στα προγράμματα που υλοποιεί από την αρχή λειτουργίας της και μέχρι σήμερα, συνεργάζεται επιτυχώς με Δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερους από 50 φορείς της κοινωνίας των πολιτών (Κοινωνικές Υπηρεσίες Νοσοκομείων, Δήμων και ΜΚΟ) σε 10 Νομούς της χώρας.
Επίσης έχει την τεχνογνωσία σε θέματα υγείας, καθώς είναι μια αμιγώς ιατρική οργάνωση που εξειδικεύεται στον εντοπισμό ιατρικών αναγκών, στον σχεδιασμό της αντιμετώπισής τους & στην άσκηση προληπτικής ιατρικής. Μέλη της έχουν διδακτική εμπειρία στην ιατρική εκπαίδευση φοιτητών, καθώς είναι ιατροί, Καθηγητές στην Ιατρική σχολή, και συναναστρέφονται με την ομάδα στόχο του συγκεκριμένου έργου.
Όλα τα χρόνια λειτουργίας της έχει επιδείξει συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους των προγραμμάτων της καθώς και στη συνεχή ενημέρωση των χορηγών και των δωρητών της.
Διέπεται από τις αρχές της ηθικής και της διαφάνειας, δημοσιοποιώντας από την αρχή της λειτουργίας της τα αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία όλων των δράσεων της.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων