Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN GR)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN GR) είναι ΑμΚΕ ενταγμένη στο ΓΕΜΗ και δημιουργήθηκε το 2018 και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου Fragility Fracture Network που σκοπό έχει την πρόληψη των καταγμάτων ευθραυστότητας σε ηλικιωμένα άτομα, αλλά και γενικότερα την ολιστική διεπιστημονική φροντίδα που εξασφαλίζει Ποιότητα Ζωής στους ηλικιωμένους. Στους ευρύτερους στόχους του είναι η εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών υγείας, η δημιουργία καλών πρακτικών και καινοτόμων παρεμβάσεων, η προαγωγή της έρευνας και η διαμόρφωση πολιτικών σε όλα τα επίπεδα (εθνικά, περιφερειακά, τοπικά), που θα προάγουν την καλή υγεία και ευεξία των ηλικιωμένων. Έδρα του φορέα είναι η Πάτρα. Τα μέλη του, που την άνοιξη του 2019 ήταν 85, είναι κυρίως Ιατροί (ένα μεγάλο μέρος είναι Καθηγητές Πανεπιστήμιου), Νοσηλευτές, Νομικοί, Κοινωνιολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι και άλλοι επαγγελματίες από το χώρο της Υγείας.
Λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου (FFN Global) και με αφορμή πρόσφατη επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου με πανελλαδικό χαρακτήρα με διεθνή συμμετοχή με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το κενό», το Παγκόσμιο Δίκτυο (FFN GR) ανέθεσε τη διεξαγωγή στις 24-26 Απριλίου 2020 του «Southern Europe Regional Meeting of Fragility Fracture Network» με σκοπό τη δημιουργία αντίστοιχων δικτύων στις υπόλοιπες νότιες χώρες της Ευρώπης, τα Βαλκάνια, τη Ρωσία και την Τουρκία.
Το γενικό πεδίο δράσης του φορέα είναι ο τομέας της Υγείας και της Κοινωνικής Φροντίδας. Ο τρόπος οργάνωσης του φορέα βασίζεται στην οργάνωση των μελών του σε τέσσερις βασικούς τομείς και στη συνεχή επικοινωνία μεταξύ των μελών του τομέα μέσω αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (ICT), καθώς τα μέλη του βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τέσσερις (4) τομείς παρέμβασης:
• Προεγχειρητικής και ενδονοσοκομειακής φροντίδας
• Αποκατάστασης και δευτερογενούς πρόληψης
• Δικτύωσηςμ και
• Αλλαγή Πολιτικών.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενίσχυση της συνηγορίας και του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών