ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow σας προσκαλούν στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active Citizens Fund θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στις 4 το απόγευμα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, Ισόγειο, Εκθεσιακός Χώρος).

Θα υπάρχει live streaming και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

###

Εργαστήρια Ενδυνάμωσης ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα Active Citizens Fund. Δείτε παρακάτω την περιγραφή των εργαστηρίων.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου: Εργαστήριο για ΜΚΟ με εμπειρία σε χρηματοδοτικά προγράμματα (για αιτήσεις επιχορήγησης ως 300.000 ευρώ)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου: Εργαστήριο για ΜΚΟ με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε χρηματοδοτικά προγράμματα (για αιτήσεις επιχορήγησης ως 5.000 ευρώ)

###

Active Citizens Fund Roadshow

Eκδηλώσεις παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund και ενδυνάμωσης ικανοτήτων ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (26-27/2), τη Δράμα (28/2 – 1/3), την Πάτρα (14-15/3) και το Ηράκλειο (20-21/3).