Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:
17 μήνες
ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ
Medium
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ
€ 87.457,57
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ (ΕΟΧ)
€ 78.711,81
ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΉπειροςΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησος

Το έργο θα συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού και των φορέων της χώρας σχετικά με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα θα επικεντρωθεί σε δράσεις ενημέρωσης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με θέματα εμπορίας ανθρώπων και ευρύτερα με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εμπορίας ανθρώπων θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ που θα προωθεί τη Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109 όπου οι τηλεθεατές θα μπορούν να καλέσουν ανώνυμα όλο το 24ωρο για να ενημερωθούν για την εμπορία ανθρώπων ή για να αναφέρουν κάποιο ύποπτο περιστατικό. Τα σποτ θα μεταδίδονται στο σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Αξιοποιώντας υλικό και εικόνες από το σχετικό τηλεοπτικό σποτ, θα σχεδιαστούν αφίσες με πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά για τις ενδείξεις του trafficking και για τη δυνατότητα αναφοράς ύποπτου περιστατικού.  Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι για τις κλήσεις που θα ληφθούν μέσα στους 18 μήνες υλοποίησης του έργου, θα δημοσιευθεί γραπτή έκθεση απολογισμού των περιστατικών που διαχειρίστηκε η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109.

Επίσης, θα διεξαχθούν 6 δράσεις ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λέσβο, Ιωάννινα, Πάτρα, Ρόδο οι οποίες θα έχουν τη μορφή ενημερωτικών εκδηλώσεων διάρκειας 1,5 ώρας. Οι εκδηλώσεις θα είναι προσιτές σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το μορφωτικό ή το κοινωνικοοικονομικό τους επίπεδο. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν 8 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 8 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Χανιά, Ιωάννινα, Λέσβο) διάρκειας 4 ωρών για τους επαγγελματίες πρώτης γραμμής που έρχονται σε επαφή με πιθανά θύματα trafficking.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, τόσο οι άμεσα εμπλεκόμενοι όσο και το ευρύ κοινό, θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενημερωθούν ουσιαστικά σε θέματα εμπορίας ανθρώπων ενώ μέσω των δράσεων θα ενισχυθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος. Το έργο θα εφαρμοστεί και θα υλοποιηθεί από την Α21 ενώ η συνεργασία με κάποιον εταίρο δεν κρίθηκε απαραίτητη.