Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΚεντρική ΜακεδονίαΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) δραστηριοποιείται από το 2004 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) του ΟΗΕ. Τα μέλη του είναι γονείς, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και εν γένει άνθρωποι που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα αυτά των παιδιών, και είναι πρόθυμοι να κινητοποιηθούν για την προώθηση και την προάσπισή τους.

Το Δίκτυο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, φυλής, φύλου, θρησκείας και γλώσσας, με στόχο πάντα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και όραμα τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα, η γνώμη τους να λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους να είναι σεβαστά.

Έχει συνεργαστεί και υλοποιήσει κοινές δράσεις με διάφορους φορείς, ιδρύματα, ΜΚΟ και οργανώσεις, όπως: Δήμο Αθηναίων, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, UNHCR, UNICEF, SolidarityNow, AYRE, Terre des Hommes, FAROS, Save the Children, ενώ συμμετέχει σε διάφορα δίκτυα όπως το Eurochild, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Παιδιών που Μετακινούνται (πρωτοβουλία Συνηγόρου του Παιδιού/UNICEF), το Δίκτυο Καταγραφής Θυμάτων Ρατσιστικής Βίας (πρωτοβουλία ΕΔΑ/UNHCR), και ομάδες εργασίας όπως το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) και τα working groups της UNHCR για θέματα προσφύγων.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων