ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση. Όλες οι ενέργειες στοχεύουν στην πρόληψη, αντιμετώπιση, θεραπεία και αποκατάσταση της κακοποίησης, σε εθνικό επίπεδο, πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, ασχέτως της πολιτιστικής, εθνικής ή θρησκευτικής τους ιδιότητας.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των ενεργειών, το ΕΛΙΖΑ συνεργάζεται με έγκριτους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα Πανεπιστήμια YALE και Dartmouth College (2 από τα 8 μέλη της επιφανούς ομάδας των Ivy League Πανεπιστημίων), το New York Society for the Prevention of Cruelty to Children, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Ελληνική Αστυνομία και τις 12 Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές.

H στρατηγική που εφαρμόζει το ΕΛΙΖΑ είναι ευθυγραμμισμένη με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία ανηλίκων θυμάτων και σχετίζονται άμεσα με την προώθηση της διεπιστημονικής συνεργασίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων των επαγγελματιών που βρίσκονται σε επαφή με παιδιά, την εφαρμογή καλών πρακτικών, καθώς και τη δημιουργία και υιοθέτηση απαραίτητων πρωτοκόλλων, ενώ είναι Country Partner της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης & Παραμέλησης των Παιδιών (ISPCAN).

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Οργανωσιακές επιχορηγήσεις για τη στρατηγική ανάπτυξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων