Οδύσσεια A.M.K.E.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Η Οδύσσεια είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει την πρόσβαση ευάλωτων νέων σε ευκαιρίες απασχόλησης στην κοινωνία. Παρέχει εξατομικευμένη επαγγελματική κατάρτιση και ενίσχυση δεξιοτήτων ζωής σε συνδυασμό με υπηρεσίες απασχολησιμότητας που συνδέουν τους νέους με τον κόσμο της εργασίας και τους δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Σήμερα, 1 στους 3 νέους ηλικίας 16-34 ετών στην Ελλάδα είναι άνεργοι, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ και σχεδόν το 40% από αυτούς κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ακόμη και όταν οι άνθρωποι έχουν μια δουλειά, μερικές φορές εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να παρέχουν τα βασικά για τον εαυτό τους. Η φτώχεια στην Ελλάδα είναι επίσης μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και επηρεάζει σοβαρά τη σωματική και ψυχική ευεξία όσων την βιώνουν. Οι νέοι με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, έλλειψη βασικών δεξιοτήτων και χωρίς πρόσβαση σε κατάρτιση δεξιοτήτων, είναι παγιδευμένοι στην ανεργία και τη φτώχεια.

Ο οργανισμός συνεργάζεται με οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτους νέους για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τις δεξιότητες και την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να αποκτήσουν μια θέση εργασίας, να υλοποιήσουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους και να είναι παραγωγικά μέλη στην κοινωνία. Διασφαλίζει ότι οι νέοι έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες απασχόλησης και ενδυναμώνει τη δική τους ικανότητα να διαμορφώνουν το μέλλον τους και να συμβάλλουν στην εξέλιξη της ζωής τους και της κοινότητάς τους.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Οργανωσιακές επιχορηγήσεις για τη στρατηγική ανάπτυξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών