Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 και έχει ως σκοπό την προστασία παιδιών που στερούνται ή κινδυνεύουν να στερηθούν τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών.

Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Βοηθάμε τις οικογένειες να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φροντίδας και αγάπης όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν σαν παιδιά. Και όταν για διάφορους σοβαρούς λόγους τα παιδιά δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν στη βιολογική τους οικογένεια, παρέχουμε ένα εναλλακτικό περιβάλλον φροντίδας είτε σε οικογένειες αναδοχής είτε, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σε ένα Παιδικό Χωριό SOS.

Στη Ελλάδα, λειτουργούμε τα εξής προγράμματα:
• 4 Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη (Αττική), το Πλαγιάρι (Θεσσαλονίκη), την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο
• 2 Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
• 2 Ξενώνες Βρεφών SOS στο Μαρούσι και την Πεντέλη για κακοποιημένα και παραμελημένα βρέφη και νήπια μέχρι 5 ετών
• 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα, Πειραιά και Σάπες Ροδόπης
• 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Πάτρα

Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS μπορείτε να βρείτε στο www.sos-villages.gr.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενίσχυση της συνηγορίας και του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών