Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Το Φεστιβάλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο εκπαιδεύει τα παιδιά και τους νέους χρησιμοποιώντας το πιο επιδραστικό μέσο αφήγησης: τον κινηματογράφο. Επιλέγει ταινίες που ενισχύουν ιδέες και αξίες όπως η φιλία, η οικογένεια, η επικοινωνία –  και θίγουν θέματα όπως η διαφορετικότητα, η πολυμορφία, το περιβάλλον, το cyberbullying, η ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των παιδιών, η ψηφιακή εποχή κ.α.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του μέσω της βιωματικής εμπειρίας εμπνέουν τη δημιουργικότητα και καλλιεργούν τη φαντασία. Στόχοι του φορέα είναι η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Χρησιμοποιώντας το ουσιαστικό, ποιοτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τις ηλικίες από 3-18, το Φεστιβάλ ενισχύει τη συμμετοχή των νέων στον πολιτισμό και στα κοινά, καλλιεργώντας την κινηματογραφική παιδεία.

Με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχικότητα το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε χώρους με πρόσβαση ΑΜΕΑ, παρουσιάζει αισθητηριακά φιλικές προβολές για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, συνεργάζεται με κοινωφελή ιδρύματα για παιδιά, φιλοξενεί στην Αθήνα μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και κάνει προβολές στην περιφέρεια,  δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να παρακολουθήσουν τις δράσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ενδεικτικές συνεργασίες: Δήμος Αθηναίων (Δομές Δήμου για ευπαθείς ομάδες), Παιδικά Χωριά SOS, Home Project, Library4all, KMOP NGO / Live without Bullying, The Happy Act κ.α.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων