Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Δυτική ΕλλάδαΙόνια νησιά
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ένας φορέας του οποίου τα μέλη, το Δ.Σ. και οι εθελόντριες είναι γυναίκες που έχουν νοσήσει ή νοσούν ακόμα από καρκίνο μαστού, έχει θέσει τους εξής κυρίαρχους σκοπούς:
– την παροχή οργανωμένης αλληλοβοήθειας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και αποκατάστασης γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού και των μελών των οικογενειών τους,
– την απομυθοποίηση του καρκίνου
– την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση
– την ενημέρωση των γυναικών που νοσούν για τα δικαιώματά τους.

Σε μια κλειστή κοινωνία όπου, συχνά, ο καρκίνος αποτελεί ταμπού, ο Σύλλογος προσπαθεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να αναζητήσουν τη στήριξη που χρειάζονται, καθώς και κάθε γυναίκα να κάνει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Παράλληλα, μέσα από δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρουν οι ειδικοί επαγγελματίες και εθελόντριες του Συλλόγου, επιδιώκεται να εκπληρωθούν οι στόχοι:
– της αναγνώρισης, έκφρασης και αποδοχής συναισθημάτων που δημιουργούνται μετά τη διάγνωση του καρκίνου
– της προσαρμογής στις νέες συνθήκες
– της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό επίπεδο
– της συναισθηματικής υποστήριξης και πρακτικής βοήθειας σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, βάσει του, προσαρμοσμένου στα ελληνικά δεδομένα, διεθνούς προτύπου Reach to Recovery της δωρεάν παροχής χρηστικών αντικειμένων (όπως περούκα, στηθόδεσμο, πρόθεση), σε γυναίκες με πενιχρούς πόρους που νοσούν.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων

Σχετικά stories