Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας HIV, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών της στη χώρα.
Στους στόχους της λειτουργίας, των προγραμμάτων και των παρεμβάσεων του συλλόγου, περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι:
– Θωράκιση των δικαιωμάτων των ατόμων που ζουν με HIV λοίμωξη και των ομάδων που πλήττονται δυσανάλογα.
– Διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, θεραπείας και περίθαλψης για την HIV λοίμωξη και τις συννοσηρότητες.
– Μείωση των νέων λοιμώξεων διαμέσου της δωρεάν, εύκολης και εμπιστευτικής πρόσβασης στον προσυμπτωματικό έλεγχο και της πλήρους αξιοποίησης των εργαλείων πρόληψης.
– Ευαισθητοποίηση των ευάλωτων ομάδων και των πολιτών εν γένει για ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα
– Ανακούφιση των κοινωνικών προσδιοριστών της επιδημίας HIV σε ατομικό, κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο.
– Καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και των διακρίσεων βάσει κατάστασης υγείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, καταγωγής, θρησκείας κ.λπ.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σχετικά stories