Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Η ΑΝΙΜΑ είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση με βασική δραστηριότητα την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον. Συστάθηκε το 2005 από ανθρώπους με μακρά εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης.

Καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρατικός φορέας για την περίθαλψη της άγριας ζωής, η ΑΝΙΜΑ μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις περίθαλψης άγριων ζώων καλύπτει μια βασική ανάγκη για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα. Κάθε χρόνο περιθάλπει και επανεντάσσει χιλιάδες άγρια ζώα (πουλιά, θηλαστικά, αμφίβια και ερπετά) μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση. Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται κάθε μήνα στο Σταθμό Α’ Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ φέρνοντας τραυματισμένα, άρρωστα ή ορφανά άγρια ζώα και άλλοι τόσοι επικοινωνούν τηλεφωνικά για να λάβουν οδηγίες και πληροφορίες. Μέσα στη διετία 2019-2020 η ΑΝΙΜΑ περιέθαλψε σχεδόν 11.000 ζώα. Επιπλέον, συμβάλλει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικών πολιτικών, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, διατηρεί μεγάλο δίκτυο εθελοντών σε όλη τη χώρα, υποστηρίζει την έρευνα και διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων.

Η απήχηση της οργάνωσης στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες είναι ενήμεροι για το έργο της. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολουθείται από περισσότερο από 80.000 άτομα, βραβεύτηκε το 2011 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το έργο της έχει παρουσιαστεί πολλές φορές από τον τύπο και την τηλεόραση.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ανάπτυξη των δικτύων μεταξύ των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών