ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Εργαστήριο γνωριμίας οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα, τη Νορβηγία και την Ισλανδία σε θέματα φύλου

Με την πρόσκληση του Active citizens fund «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» να παραμένει ενεργή, πραγματοποιείται ένα εργαστήριο γνωριμίας, μεταξύ οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και ασχολούνται με θέματα φύλου τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (12:00 – 14:00). Το πρόγραμμα Active citizens fund συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών (CSO) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν, οι οποίοι επικεντρώνονται σε οποιαδήποτε πτυχή της προώθησης της ισότητας των φύλων και αναζητούν γόνιμες συνεργασίες πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η εκδήλωση στοχεύει στη δημιουργία άμεσων επαφών μεταξύ των Οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ελλάδα και αντίστοιχων φορέων από τα κράτη-δωρητές του Active citizens fund για την ανταλλαγή ιδεών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για την προώθηση συνεργασιών έργων και κοινών δραστηριοτήτων, καθώς και την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων.

Με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης στην πρόσκληση για την «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» να είναι η 12η Απριλίου 2021, η συνάντηση σηματοδοτεί την ιδανική στιγμή για να εντοπίσετε τον κατάλληλο για εσάς συνεργάτη από τις δωρήτριες χώρες.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και κάντε την εγγραφή σας εδώ, μέχρι την Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι.

Το εργαστήριο θα γίνει στα αγγλικά, ενώ υπάρχει όριο ενός συμμετέχοντα ανά φορέα για να μπορέσει η συζήτηση να είναι πιο ομαδική και δημιουργική.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου
12.00-12.30: Καλωσόρισμα και σύντομη παρουσίαση της ανοιχτής πρόσκλησης «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας»
12.30-13.30: Matchmaking οργανώσεων σε ομάδες
Τρεις ομάδες εργασίας για τον εντοπισμό κοινών προκλήσεων, πιθανών δραστηριοτήτων και των οφελών μιας διμερούς συνεργασίας.
13.30-14.00: Επιστροφή στο κεντρικό πάνελ συζήτησης για σχόλια και αποφώνηση