Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Κρήτη
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στην υποστήριξη και την εκπαίδευση ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες καθώς και στην ενδυνάμωση των οικογενειών τους. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στην πληροφόρηση του κοινού και την διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Από το 2014 ως τον 2016 με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του προγράμματος «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». λειτουργήσαμε το πρόγραμμα  «Εικαστικά εργαστήρια θεραπείας και έκφρασης παιδιών και εφήβων με αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».  Το πρόγραμμα εξυπηρέτησε πάνω από 30 άτομα με διάφορες μορφές  αναπηρίας. . Από το Σεπτέμβριο του 2016  μέχρι σήμερα λειτουργούμε  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ  «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στο Ρέθυμνο.  Το ΚΔΑΠ λειτουργεί σε καθημερινή απογευματινή βάση και εξυπηρετεί  22 παιδιά με αναπηρίες  4-17 ετών. Οι δράσεις του Κέντρου είναι πολλαπλές εξατομικευμένες και ομαδικές (δημιουργικές δραστηριότητες, εξωτερικά προγράμματα ένταξης στην κοινότητα, δράσεις ευαισθητοποίησης, ομάδες γονέων).

Από τον Οκτώβριο του 2018 ξεκινήσαμε επίσημα τη λειτουργία ενός ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ, με δράσεις εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης ενήλικων ΑμεΑ.

Το ίδιο έτος πραγματοποιήσαμε σειρά δράσεων όπως:

Δύο ενημερωτικές ημερίδες οι οποίες επιχορηγήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus + ΚΑ1 με 6 ΑμεΑ σε μουσική εκδήλωση στο Λιχτενστάιν.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  με δύο προτάσεις εκ των οποίων εγκρίθηκε η μια (Εργασιακή Ένταξη ΑμεΑ).

Τέλος τουλάχιστον 100 άτομα κάθε χρόνο, προπτυχιακοί ή Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ή σπουδαστές ΙΕΚ  ΕΠΑΣ λαμβάνουν μέρος στις δράσεις μας.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων