Φωτίζοντας τα βιβλία με την γραφή braille

ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:
5
ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ
Small
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ
4.700,00
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ (ΕΟΧ)
4.230,00
ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Θεσσαλία

Σκοπός του έργου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία όρασης να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο της σύγχρονης λογοτεχνίας. Στο Βόλο λειτουργεί το  Σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες τυφλοί» με εγγεγραμμένα 214 μέλη ηλικίας από 10 έως 70 ετών. Τα άτομα αυτά έχουν πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε βιβλία καθότι η δανειστική βιβλιοθήκη τους απαρτίζεται από μόλις 20 βιβλία (κλασσική λογοτεχνία και παραμύθια).

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι :

1)  μετατροπή λογοτεχνικών και άλλων κειμένων στη γραφή braille, και η δημιουργία μίας αξιόλογης δανειστικής βιβλιοθήκης στα γραφεία του σωματείου. Χάρις στη μετατροπή των βιβλίων τα μέλη του σωματείου θα έχουν πρόσβαση στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία και λογοτεχνία. Έτσι θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών για επιμόρφωση, ενημέρωση, ψυχαγωγία.

2) αγορά γραφομηχανής braille  που θα δώσει την δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας του σωματείου με τα μέλη του αλλά και με τους τυφλούς όλης της χώρας. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιο μέλος του σωματείου επιθυμεί να συγγράψει κείμενα.

3) αγορά απαραίτητης γραφικής ύλης που  θα διευκολύνει την λειτουργία του γραφείου και την επικοινωνία του με τους λοιπούς φορείς της πόλης.

Ο ρόλος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Βόλου Θέτις είναι η διερεύνηση των προβλημάτων και αναγκών που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σωματείο και η προσφορά βοήθειας στην επίλυση τους.