Διογένης ΜΚΟ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Δυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Η Διογένης ΜΚΟ υποστηρίζει ανθρώπους να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, βασική της προτεραιότητα είναι πώς μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων θα καταφέρει –όλοι μαζί– να υποστηρίξει συμπολίτες μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Η ενεργοποίηση των ίδιων των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται και προσπαθεί να υποστηρίξει αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της παρεμβατικής της προσέγγισης. Το όραμά της οργάνωσης είναι ένας κόσμος ανθρώπινος, δίκαιος, χωρίς φτώχεια, μέσα στον οποίο κάθε άνθρωπος έχει πρόσβαση σε ασφαλή κατοικία και απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια, ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων, η Διογένης ΜΚΟ είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers, www.insp.ngo), του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (Homeless World Cup, www.homelessworldcup.org), του διεθνούς δικτύου κοινωνικού ποδοσφαίρου Street Football World (www.streetfootballworld.org), όπως και στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους υλοποιεί κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά και περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις, ώστε μέσα από αυτά άνθρωποι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό να λάβουν νέα ερεθίσματα, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να ενταχθούν και να απασχοληθούν.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Οργανωσιακές επιχορηγήσεις για τη στρατηγική ανάπτυξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών