ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Η μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση ΕΛΙΞ καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987. Βασικός σκοπός της ΕΛΙΞ είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξή του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

H ΕΛΙΞ έχει υλοποιήσει πλήθος εθελοντικών προγραμμάτων με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ συγχρόνως έχει υποστηρίξει την αποστολή χιλιάδων εθελοντών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Προάγει τον εθελοντισμό και προσφέρει σε νέους και ενήλικες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή ζωή της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.

Η ΕΛΙΞ έχει 30 χρόνια εμπειρία στο συντονισμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων μη τυπικής μάθησης για νέους και ενήλικες, ενώ στο πλαίσιο της λειτουργίας της υλοποιεί τακτικές συναντήσεις εθελοντών. Αποτελεί μέλος του δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organizations καθώς και πιστοποιημένο φορέα συντονισμού, αποστολής και φιλοξενίας προγραμμάτων στο πλαίσιο του Erasmus+ και European Solidarity Corps. Από το 2015, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που η προσφυγική κρίση παρουσίασε στην Ελλάδα, σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ομάδα-στόχο τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών και τους γονείς τους με χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά

Σχετικά stories