Σπέσιαλ Ολύμπικς Ιντερνάτιοναλ – Ελλάς

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Τα Special Olympics Hellas αποτελούν από το 1988 το Εθνικό Πρόγραμμα της Ελλάδας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics. Είναι ο πιο μεγάλος και ενεργός, αθλητικός και εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που με τις δράσεις του στοχεύει στην ουσιαστική ενδυνάμωση των ατόμων με νοητική αναπηρία, μέσα από τον αθλητισμό.

Παρέχουν κίνητρα για ενεργοποίηση, ωθούν τους αθλητές να θέτουν στόχους, να ασχολούνται με αυτά που αγαπούν, να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους, να εξελίσσονται σωματικά, νοητικά και πνευματικά, να συμμετέχουν στη χαρά του αθλητισμού σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και ένταξης, να κοινωνικοποιούνται και να διαπρέπουν με τη θέληση και την προσπάθειά τους.
Αφουγκράζονται τις αυξανόμενες ανάγκες και προσπαθούν να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους όσο το δυνατόν περισσότερο, με σκοπό να φτάσουν σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας και να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες και να εμπλέξουν ενεργά τα άτομα με νοητική αναπηρία των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα στοχεύουν στην παροχή της απαραίτητης υποστήριξης και αποφόρτισης των φροντιστών και των οικογενειών των αθλητών, για να μπορούν να βοηθούν και αυτοί με τη σειρά τους τα παιδιά τους με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

Μέσα από το σύνολο των αγώνων, των δράσεων και των παράλληλων προγραμμάτων, τα Special Olympics Hellas αποσκοπούν στην ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση περισσότερων ανθρώπων για τη νοητική αναπηρία, στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων και στην κατάρριψη των στερεοτύπων, στην ομαλή και δημιουργική συνύπαρξη των ανθρώπων με και χωρίς νοητική αναπηρία καθώς και στην αύξηση του δικτύου των εθελοντών και των υποστηρικτών που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του οράματός τους.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Οργανωσιακές επιχορηγήσεις για τη στρατηγική ανάπτυξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών