Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΑττικήΑνατολική Μακεδονία και ΘράκηΒόρειο ΑιγαίοΔυτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΉπειροςΘεσσαλίαΙόνια νησιάΚεντρική ΜακεδονίαΚρήτηΝότιο ΑιγαίοΠελοπόννησοςΣτερεά Ελλάδα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» από την ίδρυση του, το 1978, μέσω του Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) προσφέρει υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης σε ενήλικες με νοητική αναπηρία. Όντας ένας από τους πρωτοπόρους φορείς στον συγκεκριμένο τομέα, στη χώρα μας, προσπαθεί να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους ωφελούμενούς του αλλά και να βρίσκει απαντήσεις στις νέες προκλήσεις που ανακύπτουν στο χώρο της νοητικής αναπηρίας μέσω επιστημονικών – ερευνητικών οδών. Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει στα 41 χρόνια λειτουργίας του να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της προεπαγγελματικής και επαγγελματικής κατάρτισης, να ενισχύσει με μια ευρεία γκάμα υποστηρικτικών συνοδευτικών υπηρεσιών την ομάδα στόχου.

Τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί και στο εγχείρημα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Νοητική Αναπηρία: Στην παρούσα φάση, το «Το Εργαστήρι» λειτουργεί 4 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στις οποίες διαμένουν 36 ενήλικες με νοητική αναπηρία. Παράλληλα, ως πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης και δια βίου μάθησης σχεδιάζει συνεχώς νέα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης μέσω της συμμετοχής του σε διακρατικά και εθνικά προγράμματα, διαχέοντας την αποκτηθείσα τεχνογνωσία στο προσωπικό του αλλά και γενικότερα στον κλάδο του.

Ο φορέας δίνει μεγάλη σημασία στην ένταξη της υποστηρικτικής τεχνολογίας στα πλαίσια της διαβίωσης με υποστήριξη, είτε προσαρμόζοντας υπάρχουσες λύσεις, είτε συμμετέχοντες σε ομάδες ανάπτυξής εφαρμογών και λύσεων στα πλαίσια εθνικών και διακρατικών συνεργασιών.

Έργα του φορέα-εταίρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων